Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019
Απόδημοι Κρήτες

«Μονόγραμμα: Ross Daly»

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 11:00

ross-daly

Ο Ross Daly, αυτοπροσδιοριζόμενος ως μουσικός και μάλιστα ως οργανοπαίκτης και αρνητής του τίτλου του μουσικολόγου που του αποδίδουν, είναι το πρόσωπο που φιλοξενείται στην εκπομπή «Μονόγραμμα».

Μιλά για την καταγωγή του, την οικογένειά του και τις ποικίλες μεταναστεύσεις τους και, τέλος, για την απόφασή του να εγκατασταθεί μόνιμα σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης.

Αναφέρεται στην ενασχόλησή του με τη μουσική σε ηλικία 4 ετών, στη διαδρομή του στα μουσικά όργανα, στην ευτυχή συνάντησή του με τον Κώστα Μουντάκη, στα μουσικά ιδιώματα των λαών και κυρίως της Κρήτης.

Μιλά για το Μουσικό Εργαστήριο «Λαβύρινθος» που δημιούργησε και μας ξεναγεί στα μουσικά όργανα των λαών. Μιλά για την αναγκαιότητα της γνώσης του μουσικού παρελθόντος και της δημιουργικής σύνθεσής του με το μέλλον, προκειμένου να διατηρηθεί, και καταδικάζει κάθε μορφής εμπορευματοποίηση στο μουσικό χώρο.

Ο καλλιτέχνης εμφανίζεται στην οθόνη να παίζει μουσική, συνήθως κρητική λύρα, ήχοι της οποίας διατρέχουν σχεδόν όλη την εκπομπή, ενώ παρεμβάλλεται και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *