Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019
Απόδημοι Κρήτες

Τσουρδαλάκης Αντώνης-«Γενικo Στρατηγικο Σχεδio Ανάπτυξης (Master Plan)» για το Λιμένα Αγίας Γαλήνης .

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 21:07

Βασική προτεραιότητα η σύνταξη του «Γενικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης (Master Plan)» για το Λιμένα Αγίας Γαλήνης .
Σε μια από τις εισηγήσεις μας εκπροσωπώντας το δήμο Αγίου Βασιλείου στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου και εκφράζοντας την αναγκαιότητα της αναγνώρισης και αντιμετώπισης των υφιστάμενων αλλά και μελλοντικών αναγκών τόσο της χερσαίας όσο και της θαλάσσιας ζώνης Λιμένα Αγίας Γαλήνης, προτείναμε πρόσφατα την σύνταξη «Γενικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης (Master Plan)».
Η απόφαση σχετικά με την αναγκαιότητα σύνταξης της μελέτης, ελήφθη ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ..
Βασικός σκοπός του σχεδίου αυτού αποτελεί η υποστήριξη του γεωστρατηγικού ρόλου (εμπορικός, τουριστικός) της Τοπικής Κοινότητας της Αγίας Γαλήνης στην Νότια Κρήτη ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικότερα στις ανάγκες του σήμερα μα κυρίως στις προκλήσεις του αύριο.
Ειδικότερα οι προτάσεις του «Γενικού Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης» θα στοχεύουν στον εξ ορθολογισμό της χωροθέτησης των υφιστάμενων χρήσεων, τη βέλτιστη εκμετάλλευση και εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων λιμενικών και κτιριακών υποδομών καθώς και στην κατασκευή των απαιτούμενων έργων με γνώμονα τεχνοοικονομικά στοιχεία ώστε αφενός ο Λιμένας να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες απαιτήσεις για την εξυπηρέτηση επισκεπτών και αφετέρου να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίας του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου

Η συνολική μελέτη θα περιλαμβάνει την σύνταξη των παρακάτω επιμέρους μελετών:
1. Προκαταρκτική Μελέτη των Λιμενικών/Τεχνικών Έργων : Ανάπτυξη νέων και αναβάθμιση των υφισταμένων λιμενικών εγκαταστάσεων και συναφών τεχνικών κατασκευών.
2. Χωροταξικός Σχεδιασμός : Οργάνωση και τακτοποίηση χρήσεων στις χερσαίες και θαλάσσιες επιφάνειες του λιμένα. Χωροταξική ένταξη νέων λειτουργιών, αναβάθμιση υφιστάμενων και χωροθέτηση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων.
3. Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων: για την Περιβαλλοντική Αδειοδότηση Υφιστάμενων και προτεινόμενων λιμενικών έργων και συναφών κατασκευών και χρήσεων εντός της Ζώνης Λιμένος.
Σε μια πρώτη συνάντηση με τους τοπικούς φορείς της Αγίας Γαλήνης έχουν ήδη καθορισθεί οι αρχικές βασικές παρεμβάσεις και έχουν τεθεί οι προτεραιότητες.
Για την χρηματοδότηση της μελέτης έχει κατατεθεί αίτημα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Αντώνης Τσουρδαλάκης
Μέλος Δ.Σ. Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνης

Μοιράσου το:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *