Σάββατο 20 Ιουλίου 2019
Απόδημοι Κρήτες

Τα… Μετέωρα της Κρήτης

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 10:04

012

Οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά ενός πανέμορφου χωριού λίγο έξω από το Ηράκλειο Κρήτης, δεν φοβούνται όπως οι Γαλάτες μήπως τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι, ούτε καν τους βράχους που ισορροπούν με την μαεστρία ακροβάτη επάνω από τα κεφάλια τους.

Ξεχωριστή θέση έχει ο »Καβαλάρης» ένας βράχος που »κάθεται επάνω σε άλλους δυο και του έδωσαν το όνομα από τον Αη Γιώργη τον »καβαλάρη» που η εκκλησία του είναι εκεί δίπλα στην κορφή του λόφου.

Η καθημερινότητα στο χωριό κυλάει ήσυχα και η ψυχραιμία των κατοίκων, ειδικά αυτών που μένουν κοντά στους βράχους που ισορροπούν, είναι παραπάνω από παροιμιώδης…. Ίσως είναι η πίστη τους ότι ο Αη Γιώργης τους προστατεύει και δεν θα τους αφήσει να πάθουν κακό. Πάντως ότι και να ισχύει, οι επισκέπτες μένουν με την απορία.

Το θέαμα που αντικρίζουν με τον »Καβαλάρη» να ισορροπεί και τους κατοίκους ζουν και να εργάζονται από κάτω σαν να μην συμβαίνει τίποτα, δεν το συναντάς και κάθε μέρα…

«Εύχομαι πάντως, ποτέ να μην διαψευστούν οι κάτοικοι και προς θεού…μην ξεχαστεί κανείς και βάλει »Rolling Stones» στο ραδιόφωνο», αναφέρει ο Νίκος Σαράντος, δημιουργός του υπέροχου βίντεο.

Μοιράσου το:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *