Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019
Απόδημοι Κρήτες

Ο Δήμος Χανίων πληρώνει αποζημιώσεις για ζημιές σε αυτοκίνητα από λακκούβες και δέντρα

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 21:02


υνεχείς οι αιτήσεις ιδιοκτητών οχημάτων που έπαθαν ζημιές μικρές ή μεγάλες – Χιλιάδες ευρώ εγκρίνονται απο την Οικονομική Επιτροπή για αποζημιώσεις

Την ευθύνη του Δήμου Χανίων για τις προκλήσεις ζημιών σε αυτοκίνητα από πτώση σε λακκούβες ή πτώση δέντρων αναγνωρίζει με αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Στην πλειοψηφία τους οι τελευταίες αποφάσεις της Επιτροπής αφορούν σε ζημιές που έγιναν την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της πτώσης του τεράστιου πεύκου από τον Δημοτικό Κήπο στην οδό Πλουμιδάκη όπου υπάρχει νόμιμος χώρος στάθμευσης οχημάτων.

Ιδιοκτήτρια ενός οχήματος που καταστράφηκε τελείως ζήτησε αποζημίωση και η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε:
«Την καταβολή αποζημίωσης ποσού τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (3.500,00 €) εξαιτίας της ολοσχερής καταστροφής του υπ’ αριθμ. κυκλοφορίας ……….. οχήματος, ιδιοκτησίας της ………., το οποίο ήταν παρκαρισμένο στην οδό Πλουμιδάκη και ένα δένδρο το οποίο βρισκόταν εντός του Δημοτικού Κήπου κατέπεσε σε αυτό. Το κόστος επισκευής του, το οποίο σύμφωνα με τη συνημμένη εκτίμηση ανέρχεται σε 5.003,40 ευρώ, υπερβαίνει την αξία που είχε το όχημα πριν το ατύχημα (η αξία του οχήματος πριν το ατύχημα 3.500,00 ευρώ) καθιστώντας την επισκευή του οχήματος ασύμφορη. Εξάλλου με το από 12-03-2019 πιστοποιητικό από το διαλυτήριο οχημάτων Χανίων Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε., το όχημα έχει καταστραφεί. Η καταβολή του ποσού της αποζημίωσης θα γίνει με την προσκόμιση τιμολογίου αγοράς οχήματος και η αποζημίωση που θα καταβληθεί θα είναι έως του ποσού των 3.500,00€»

Επίσης αντίστοιχη ήταν και η απόφαση για καταβολή αποζημίωσης ύψους 7.626 ευρώ στον ιδιοκτήτη αγροτικού αυτοκινήτου το οποίο καταπλακώθηκε από πτώση μεγάλου ευκάλυπτου στο 14ο Δημοτικό Σχολείο στην Νέα Χώρα στις 30 Νοεμβρίου.

Μοιράσου το:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *