Σάββατο 20 Ιουλίου 2019
Απόδημοι Κρήτες

Έβδομη χρονιά λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Χανίων | Τι πρέπει να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 14:08

Για μια ακόμη χρονιά, την έβδομη κατά σειρά ξεκινά την λειτουργία του το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Χανίων.

Όπως είπε σήμερα, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου η αρμόδια αντιδήμαρχος κα Ελευθερία Αλιφιεράκη, την φετινή χρονιά θα υπάρξει μια αύξηση στις θέσεις που θα διατεθούν στους οικονομικά αδύναμους μαθητές που θα φτάσουν συνολικά στις 34.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος σημείωσε επίσης ότι “η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μια ανάσα για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα. Δίνουμε ίσες ευκαιρίες στα παιδιά, προσπαθώντας να τα βοηθήσουμε να εισαχθούν σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Έχουμε μια αύξηση των θέσεων, περίπου στις 35 και τα παιδιά συμμετέχουν, μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, χωρίς πολλές φορές να γνωρίζουν ότι εντάσσονται σε αυτό το πρόγραμμα. Ευχαριστούμε την Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων που ανταποκρίθηκε άμεσα δείχνοντας την κατανόηση, την αλληλεγγύη και την κοινωνική της ευαισθησία στο δικαίωμα για ισότιμη δυνατότητα συμμετοχής στην φροντιστηριακή εκπαίδευση μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικό οικονομικά προβλήματα”.

Από την πλευρά του ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Γεώργιος Καμπουράκης, δήλωσε:

Τα παιδιά που επιλέγονται για το “Κοινωνικό Φροντιστήριο”, συμμετέχουν ισότιμα με τα υπόλοιπα παιδιά. Επίσης, η επιλογή τους γίνεται βάσει κοινωνικο-οικονομικών κριτηρίων. Να σημειώσουμε ότι τα φροντιστήρια δεν έχουν καμία απολαβή από αυτή τη δράση και ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται για να μην αποκλείονται παιδιά από την προσπάθεια που κάνουν για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και στα ΑΤΕΙ.

Οι εγγραφές θα είναι από την Τρίτη 17 Ιουλίου 2018 έως και τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου,Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεA και Ισότητας ,Κυδωνίας 29, Ισόγειο Δημαρχείου, τις ώρες 9.00 π.μ -1.00 μ.μ και στο τηλέφωνο της Υπηρεσίας 2821341693.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Αίτηση συμμετοχής (παρέχεται από την υπηρεσία)
Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου ή Ειδικού Δελτίου ταυτότητας ομογενούς ή άδεια παραμονής.
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
i. Εκκαθαριστικό εφορίας του έτους 2017.
Αντίγραφο Ε1 δήλωσης του έτους 2017.
iii. Ε9

Τίτλος απόλυσης μαθητή ή Αποδεικτικό φοίτησης του προηγούμενου σχολικού έτους
ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

-Απόφαση αρμόδιας επιτροπής στην οποία να αναφέρεται το ποσοστό αναπηρίας.

-Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για κάθε μέλος της οικογένειας που δεν εργάζεται.

-Για έγγαμους απαιτούνται δικαιολογητικά και για τους δύο συζύγους, εάν είναι διαζευγμένοι ,το διαζύγιο και εάν είναι σε διάσταση ένορκη βεβαίωση από το Ειρηνοδικείο.

-Πρόσφατη απόδειξη ενοικίου σε περίπτωση ενοικίασης κατοικίας

zarpanews.gr

Μοιράσου το:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *