Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018
Απόδημοι Κρήτες

Κρητικό το κορυφαίο εστιατόριο στην Ελλάδα

Τρίτη 5 Απριλίου 2016 09:12

chef-ioannis-kounalakis

Στην λαμπερή τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων & Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2016,που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», το εστιατόριο Κρητικής κουζίνας “Xasteria” του πολυτελούς ξενοδοχείου Amirandes, Grecotel Exclusive Resort στο Ηράκλειο Κρήτης, απέσπασε για 2η συνεχή χρονιά το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2016.

Οι δημιουργικές εμπνεύσεις του Executive Chef Γιάννη Κουναλάκη, η άψογη εκτέλεση από τον Chef de Cuisine Κωνσταντίνο Καραπαναγιώτη σε συνδυασμό με τα ολόφρεσκα υλικά από την φάρμα Agreco στην Κρήτη, κρατούν το “Xasteria” σταθερά στην γαστρονομική κορυφή της Ελλάδας. Το εστιατόριο, που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας για το 2016, προσφέρει αυθεντικές Κρητικές και Ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις με μία σύγχρονη δημιουργική ματιά.

Στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονέμονται κάθε χρόνο τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας σε εστιατόρια που σερβίρουν μοντέρνα και παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Το «παρόν» στην τελετή απονομής έδωσαν σημαντικοί θεσμικοί παράγοντες, γνωστοί επιχειρηματίες και φορείς από το χώρο του τουρισμού, δημοσιογράφοι και πολλοί γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr, την ευθύνη για την αξιολόγηση και την απονομή είχε η έγκυρη γευσιγνωστική ομάδα του περιοδικού «Αθηνόραμα».

Μοιράσου το:Share on Facebook189Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *