Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019
Απόδημοι Κρήτες

Περισσότερο άρωμα…γυναίκας στο ψηφοδέλτιο του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη

Τρίτη 23 Απριλίου 2019 21:27


Στο πλευρό του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Κρήτης συντάχθηκαν δύο ακόμη γυναίκες, που ανακοίνωσαν την υποψηφιότητάς τους ως Περιφερειακοί Σύμβουλοι στο ψηφοδέλτιο του επικεφαλής του Συνδυασμού “Η Κρήτη Μπροστά”. Ο λόγος για την Ελένη Οικονομάκη και Αντιγόνη Λιανουδάκη, που σε δηλώσεις τους εξήγησαν τους λόγους της υποψηφιότητάς τους στην Περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου και Ηρακλείου αντίστοιχα.

Δήλωση Ελένης Οικονομάκη: Με τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη
για να πάει «Η Κρήτη Μπροστά»

Όταν μου πρότειναν να συμμετέχω στις Περιφερειακές εκλογές στο συνδυασμό του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, δεν είχα παρά να δεχτώ την πρόταση. Οι λόγοι ήταν αρκετοί. Πρώτα από όλα, είναι τιμή μου να συμπορευτώ με τον Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη, διότι είναι ένας άνθρωπος με όραμα για την Κρήτη. Ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει διάθεση να εργαστεί σκληρά προκειμένου να αλλάξει και να βελτιώσει τα δεδομένα του τόπου μας, κάνοντας καλύτερη την καθημερινή ζωή των πολιτών. Πέραν αυτών, όμως, πρόκειται για ένα νέο άνθρωπο όπως εγώ. Δυστυχώς, τη σημερινή εποχή, πολλοί είναι οι νέοι άνθρωποι οι οποίοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το τόπο μας, καθιστώντας τον ακόμα περισσότερο ‘’πτωχότερο’’.

Από εκείνους που απομένουν, κάποιοι παρακολουθούν απογοητευμένοι τις εξελίξεις απέχοντας από τις πολιτικά δρώμενα, ενώ κάποιοι άλλοι, ελάχιστοι, αποφασίζουν να ασκήσουν έντονη κριτική στα πολιτικές μεταβολές λαμβάνοντας, ταυτόχρονα, δράση. Σε αυτή την ομάδα ανθρώπων ανήκω και εγώ. Πιστεύω ακράδαντα ότι εμείς, οι νέοι άνθρωποι, είμαστε εκείνοι οι οποίοι οφείλουμε να ‘’πάρουμε’’ την κατάσταση στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον το οποίο μας αξίζει. Όσο εμείς οι νέοι δεν λαμβάνουμε δράση, γινόμαστε συνυπεύθυνοι σε όσα διαδραματίζονται γύρω μας. Ας μην αφήσουμε να χαθεί άλλος χρόνος. Οι τομείς που χρήζουν βελτίωσης είναι αρκετοί, όπως ο τομέας της παιδείας, οι υποδομές του νησιού, ο τουρισμός, η οικονομία μας. Οι νέοι άνθρωποι διακατεχόμαστε από θάρρος, αθωότητα και επιμονή για να διεκδικήσουμε όλα όσα χρειάζεται ο τόπος μας. Πιστεύω στη νέα γενιά η οποία δύναται να δώσει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και ένα αίσθημα αισιοδοξίας ότι η Κρήτη, το νησί μας, μπορεί να προχωρήσει μπροστά!
Με εκτίμηση,
Οικονομάκη Ελένη,
Καθηγήτρια Φιλολογίας.

Δήλωση Αντιγόνης Λιανουδάκη: Με τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη
για να πάει «Η Κρήτη Μπροστά»

Το να εκπροσωπείς τον τόπο σου σε Περιφερειακό επίπεδο είναι μεγάλη ευθύνη και τιμή. Δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση του κ. Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη. Ήταν πρόκληση για μένα. Σας ζητώ να κάνουμε μια νέα αρχή. Να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε όσα δικαιούται η Κρήτη εδώ και χρόνια! Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για μένα και τον κ. Μαρκογιαννάκη. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να εκφράσω την οποιαδήποτε διαμαρτυρία ή κριτική που έκανα όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, με την συμμετοχή μου. Καταρχήν, σαν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο κι έπειτα ως Περιφερειακή Σύμβουλος, εφόσον αυτό το επικροτήσουν οι συμπολίτες μου με τον ψήφο τους. Πιστεύω ότι θα πρέπει να βρούμε την τόλμη και τον τρόπο για να το πετύχουμε. Εφόσον βρούμε τον τρόπο συνεργασίας και ομοψυχίας τότε είμαι σίγουρη, κάποια σοβαρά προβλήματα του τόπου μας θα αποτελέσουν παρελθόν, αφού με την συνεργασία και την ομοψυχία θα στηρίξουμε πραγματικά τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα.

Ένας Περιφερειακός Σύμβουλος οφείλει να είναι παρών σε κάθε συμβούλιο και πρωτίστως όμως πρέπει να έχει όραμα, πυγμή και γνώση. Είναι καιρός να τολμήσουμε. Είμαι έτοιμη και αποφασισμένη να βοηθήσω, ώστε να έχει ο τόπος μας την αναπτυξιακή πορεία που του αξίζει. Θέλω για τους τομείς που αφορούν τα παιδιά μας – όπως το περιβάλλον, την ανεργία, τις υποδομές, τις κοινωνικές δομές και τον υγιή αθλητισμό – να συγκρουστώ, να προτείνω, να συνεργαστώ, να μελετήσω, να υλοποιήσω. Δεν θ’ αφήσουμε κανένα Ευρωπαϊκό κονδύλιο ανεκμετάλλευτο που πάντα θα είναι σωστά στοχευμένο.

Αγαπητοί συμπολίτες μου είναι ευκαιρία να πάει “Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ”.
Αντιγόνη Λιανουδάκη

Μοιράσου το:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *