Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019
Απόδημοι Κρήτες

ο Κοτσιφάκης Θεμιστοκλής υποψηφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Τομέα

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 18:37

ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ (ΘΕΜΗΣ) ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Θέμης Κοτσιφάκης είναι εκπαιδευτικός, πρώην Πρόεδρος της ΟΛΜΕ (2013-15) και μέλος του ΔΣ (2002-15). Κατάγεται από την Κρήτη και κατοικεί στα Βριλήσσια, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.
Υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Τμήματος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (Education International) και συντονιστής του Δικτύου Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ.
Διατέλεσε επίσης Πρόεδρος, Γ.Γ. και μέλος του ΔΣ της Α-Γ ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας (1997-2002) και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού της.
Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο χώρο της υγείας, όπου εργάστηκε από 1980 ως το 1989, οπότε διορίστηκε στην εκπαίδευση. Διατέλεσε Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας στο Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ» (1982-1987).
Υπήρξε μέλος στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας Χαλανδρίου και Βριλησσίων καθώς και στο ΔΣ του κέντρου πρόληψης ΑΡΓΩ των Δήμων Χολαργού και Αγίας Παρασκευής. Διετέλεσε επίσης Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων (2013-2014).
Εργάζεται στην εκπαίδευση από το 1989 μέχρι σήμερα. Τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την κυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τον Ιούλιο του 2013, μαζί με 2.500 εκπαιδευτικούς της ΤΕΕ. Επέστρεψε στην εκπαίδευση μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς τον Ιούνιο του 2015, μετά από τη δικαίωση των αγώνων των εκπαιδευτικών, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την Αγωγή και την Προαγωγή Υγείας στα σχολεία και ανάπτυξε πλούσια δράση στον τομέα αυτό.
Έχει παρουσιάσει εργασίες σε επιστημονικά συνέδρια σε θέματα: ιατρικών εργαστηρίων, αγωγής και προαγωγής Υγείας και εκπαιδευτικής πολιτικής.
Είναι συγγραφέας δύο σχολικών βιβλίων Κλινικής Βιοχημείας καθώς και δύο βιβλίων για την εκπαιδευτική πολιτική στην επαγγελματική εκπαίδευση από το 1997 ως το 2014.
Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, στο διαδίκτυο και σε περιοδικά διεθνών εκπαιδευτικών οργανώσεων για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Εργάστηκε ως συνεργάτης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, από το 2015 έως το 2019, υπεύθυνος για τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν για την αναβάθμιση των Επαγγελματικών Λυκείων.
Είναι μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής του Τμήματος Παιδείας.

BLOG http://thekotsi.blogspot.gr/
FACEBOOK https://www.facebook.com/thekotsi
TWEETER @thekotsi
EMAIL thekotsi@gmail.com

Μοιράσου το:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *