Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019
Απόδημοι Κρήτες

Εγγύηση για την Περιφέρεια Κρήτης με τον συνδιασμό του Σταύρου Αρναουτάκη ο Νεκτάριος Σερμάκης

Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 22:21

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Νεκτάριος Σερμάκης γεννήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1969 στο Ηράκλειο και είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της πολύτεκνης οικογένειάς του.

Γονείς του είναι ο Εμμανουήλ Γεωργίου Σερμάκης και η Άννα Γεωργίου Δασκαλάκη.

Μεγάλωσε στο χωριό Μαχαιρά Αρκαλοχωρίου του σημερινού Δήμου Μινώα Πεδιάδας, όπου και έζησε μέχρι τα 18 του χρόνια,ενώ οι γονείς του κατάγονται από τον Xόνδρο της επαρχίας Bιάννου.

Τα μαθητικά χρόνια τα πέρασε στο Γυμνάσιο Σκινιά και στο Λύκειο Αρκαλοχωρίου, ενώ σπούδασε γραφιστική, διακόσμηση και δημοσιογραφία στην Aθήνα.

Από νεαρή ηλικία ανέπτυξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία και το 1992 κυκλοφόρησε το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο, την ποιητική συλλογή «Nυχτερινή Aγορά» από τις εκδόσεις Hρόδοτος Aθήνα, όπου απέσπασε σημαντικές κριτικές και ευμενή σχόλια.

Το 2012 κυκλοφόρησε και η δεύτερη ποιητική του συλλογή με τίτλο «Η Μοίρα των Άστρων» σε έκδοση του Λογοτεχνικού Συνδέσμου Ηρακλείου.

Eίναι παντρεμένος με την Μικρασιατικής καταγωγής Eλένη Μαυρίδου του Κωνσταντίνου, από τα Φιλίσια Πεδιάδος, του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, γεγονός που τον ευαισθητοποίησε στην ιστορία του Μικρασιατικού Ελληνισμού και ζουν μόνιμα στο Ηράκλειο.

Με την Ελένη έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, την Άννα 21 ετών, φοιτήτρια σήμερα στο πανεπιστήμιο στο τμήμα δημοσιογραφίας, την Kωνσταντίνα 18 ετών μαθήτρια Γ’ Λυκείου και τον Μανώλη 10 ετών.

Το 1993 ίδρυσε την “Εκδοτική Κρήτης” και το 2011 την “Επικοινωνίες Κρήτης Ε.Π.Ε.”, εταιρείες που διατηρούν τρία γραφεία σε Ηράκλειο, Αθήνα και Ρόδο αντίστοιχα.

Σήμερα αναπτύσσουν μια πολυσχιδή δραστηριότητα στους τομείς των έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων, όπως ο Oδηγός Aγοράς “Ηράκλειο STAR” – www.starodigos.gr, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1993 και έχει ως αντικείμενο την επαγγελματική πληροφόρηση και προβολή, το αφιερωμένο στη γυναίκα περιοδικό “WOMAN NEWS” – www.womannews.gr, η έκδοση για τον χώρο της αργυροχρυσοχοΐας “Πανελλήνιος Οδηγός Κοσμήματος” – www.odigoskosmimatos.gr και πρόσφατα ο Οδηγός Επαγγελματιών Ρόδου – www.odigosrodou.gr.

Το 2010 με την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών μέσων, δημιούργησε την Hλεκτρονική Eφημερίδα της Κρήτης – www.cretablog.gr, ένα βήμα ελεύθερης έκφρασης για όλους τους πολίτες.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για την προώθηση και προβολή των κρητικών προϊόντων και των τουριστικών υπηρεσιών, διοργανώνοντας με μεγάλη επιτυχία 14 Παγκρήτιες Εκθέσεις με τίτλο “ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση & Τοπικές Γεύσεις Ελλάδας” στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην εξωστρέφεια του νησιού.

Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα ασχολείται ενεργά με τα κοινά.

Σήμερα είναι:

Εκλεγμένος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
( Στις εκλογές του 2014 συμπορεύτηκε με την παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη )

Μέλος της «Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης» (ΠA.Δ.E.) Mέσων Mαζικής Eνημέρωσης.

Μέλος του Eμποροβιομηχανικού Eπιμελητηρίου Hρακλείου.

Μέλος του Eμπορικού Συλλόγου Hρακλείου.

Τακτικό μέλος του Λογοτεχνικού Συνδέσμου Hρακλείου.

Μέλος του Συλλόγου Τριτέκνων Ν. Ηρακλείου.

Ενώ έχει διατελέσει:

Υποψήφιος Δήμαρχος Αρκαλοχωρίου το 1998.

Δημοτικός Σύμβουλος και Eπικεφαλής Συνδυασμού στον Δήμο Aρκαλοχωρίου από το 1999 έως το 2002.

Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηρακλείου για δυο τετραετίες από το 2002 έως το 2010

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου το 2010.

Περιφερειακός Σύμβουλος από το 2010 έως το 2014

Eκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Λογοτεχνικού Συνδέσμου Hρακλείου.

To 2018 είχε την τιμή να βραβευτεί για τη συνολική του προσφορά σε επαγγελματικό, κοινωνικό και συγγραφικό επίπεδο από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Στην εικοσαετή του διαδρομή στην τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει αποκτήσει πλούσια και σφαιρική εμπειρία, αφού έχει υπηρετήσει όλες τις θεσμοθετημένες επιτροπές.

Επίσης όλα αυτά τα χρόνια έχει πλούσια συμμετοχή σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συζητήσεις για θέματα τοπικού και ευρύτερου πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Μοιράσου το:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *