Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019
Απόδημοι Κρήτες

Geranos: 1ο Βιωµατικό Εργαστήρι Κρητικού Χορού και Παράδοσης στον Άγιο Νικόλαο

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 19:44

geranos

Ο Κρητικός Πολιτιστικός Όµιλος και η Οµάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών του Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη ανακοινώνει τη διοργάνωσή του, µε τίτλο: Geranos, 1ο Βιωµατικό Εργαστήρι Κρητικού Χορού και Παράδοσης, που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 20 Ιουνίου στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Μια καινοτόµα διοργάνωση, η οποία θα πραγµατοποιηθεί στην Κρήτη, και στους τέσσερις νοµούς διαδοχικά και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις χρονικές περιόδους, δίνοντας την ευκαιρία στους συµµετέχοντες να βιώσουν τη ποικιλότητα και τη διαφορετικότητα των περιοχών και της λαογραφίας και σε διαφορετική εποχή κάθε φορά.

Σύµφωνα µε την παράδοση, ο Γέρανος ήταν ο χορός που χόρεψε ο Θησέας στη ∆ήλο, µαζί µε τους νέους και τις νέες που είχε σώσει τον Μινώταυρο.

Τα workshops απευθύνονται σε µαθητές χορού, ερασιτέχνες και επαγγελµατίες χορευτές και χοροδιδασκάλους.

Πέντε ηµέρες διδασκαλία – µύηση στην χορευτική τέχνη της Κρήτης, βιώνοντας το φυσικό περιβάλλον, τους ντόπιους χορευτές, τους µουσικούς, την ιστορία και τα έθιµα.

Ο χορός αποτελεί πρεσβευτή της παράδοσης και του πολιτισµού της χώρας µας και µπορεί να αποτελέσει µοναδικό κίνητρο, για να την επισκεφθεί κάποιος.
Η Οµάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών του Γιάννη και Γιώργου Μεγαλακάκη, ξεκίνησε το έργο της το έτος 1998. Έχοντας διδάξει σε πολλούς κρητικούς συλλόγους και πολιτιστικούς φορείς (εντός και εκτός Ελλάδας) και έχοντας συµµετάσχει σε πολλές και σηµαντικές παραστάσεις, εκδηλώσεις και διοργανώσεις (τελετή έναρξης του Παγκόσµιου Πρωταθλήµατος Στίβου – Αθήνα, τελετή λήξης των Ολυµπιακών Αγώνων της Αθήνας κλπ), συνεχίζουν µέσα από το έργο τους, όχι µόνο να διδάσκουν τα βήµατα των κρητικών χορών, αλλά και να µυούν τον µαθητή – χορευτή γενικότερα στην κουλτούρα της Κρήτης.

Η διοργάνωση πραγµατοποιείται υπό την Αιγίδα των: Υπουργείου Πολιτισµού, Υπουργείου Τουρισµού, του Hellenic American Chamber of Tourism και του Παγκόσµιου Συµβουλίου Κρητών.

Υποστηρικτής και Χορηγός είναι η ANEK LINES – BLUE STAR FERRIES, που προσφέρει 50% έκπτωση σε όλους τους τύπους των εισιτηρίων, για τη μετάβαση των συμμετεχόντων, στη Κρήτη.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται: 1ο Βιωµατικό Εργαστήρι Κρητικού Χορού και Παράδοσης

Μοιράσου το:Share on Facebook14Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *