Σάββατο 20 Ιουλίου 2019
Απόδημοι Κρήτες

Κρήτες Αγίας Βαρβάρας-υποδοχή ευρωπαίων επιστημόνων

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 12:44


Την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2018 η Ένωση Κρητών Αγίας Βαρβάρας «Η Μεγαλόνησος», υποδέχτηκε 15 επιστήμονες από τη Σλοβακία, την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Βαρβάρας «ΙΝΠΛΑΝΕΤ» και τον Πρόεδρό του, κ. Δημήτρη Σουλιώτη.
Οι Κρήτες ξενάγησαν τους επισκέπτες στους χώρους της Ένωσης. Ο Πρόεδρος Παντελής Πρεντάκης τους παρουσίασε το πλαίσιο δράσης του συλλόγου και το ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο της Κρήτης, μέσα από το φωτογραφικό υλικό, τα κρητικά μουσικά όργανα και τις παραδοσιακές ενδυμασίες της.
Ο Γραμματέας Γιάννης Παπαθανασάκης, εστίασε στην παρουσίαση της μεσογειακής κρητικής διατροφής με … βιωματικό τρόπο, φιλεύοντάς τους με κρητικά εδέσματα, αλλά και ποτά που έχουν ως βάση την τσικουδιά και το κρασί.
Προφανώς, πολύ σύντομα, η πολυεθνική ομάδα μεταλλάχθηκε σε παρέα και η ζωντανή κρητική μουσική τους ταξίδεψε όλους στο νησί.
Η φιλοξενία ολοκληρώθηκε με δώρα από τους Κρήτες, οι οποίοι έλαβαν πρόσκληση για την ανανέωση της συνάντησης στην πατρίδα του κάθε επισκέπτη.

Μοιράσου το:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *