Σάββατο 20 Ιουλίου 2019
Απόδημοι Κρήτες

Η Κρυσταλλία Μαρκάκη στον συνδιασμό της Ολγας Χριστινάκη στο Δήμο Δάφνης Υμηττού

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 15:10

>
Κατάγεται από το Ρέθυμνο∙ γεννήθηκε στη Νεάπολη Εξαρχείων∙ από τα πρώτα παιδικά της χρόνια ζει στον Υμηττό. (Γονείς της ο Σταύρος και η Μαρία Μαρκάκη, κόρη της η Μαριαλένα Κόλλια.)

Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Ιστορία-Αρχαιολογία και Κλασική Φιλολογία, και στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου είναι υποψήφια διδάκτωρ, Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία. Κύριο κομμάτι της διδακτορικής της διατριβής αποτελεί η μεσοπολεμική «Παπαστράτειος Σχολή Παιχνιδιών και Διακοσμητικής».

Ως προς την Ιστορία, τη ζωή του παρελθόντος, στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται το προσφυγικό, η παιδική ηλικία, η εκπαίδευση, ο ελεύθερος χρόνος και το παιχνίδι.

Όσον αφορά τη δημόσια ζωή, την Ιστορία του παρόντος, τα μελήματά της είναι λίγο πολύ τα ίδια.

Κι έτσι,

για χρόνια, συμμετείχε στα πολιτιστικά προγράμματα του δήμου ως εξωτερικός συνεργάτης, ήταν πρόεδρος συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σχολειού του Υμηττού, δίδαξε ελληνικά σε πρόσφυγες και μετανάστες σε γειτονικές κοινωνικές δομές,

και τώρα, βρέθηκε στην ίδια ομάδα με την Όλγα Χριστινάκη και τους Πολίτες σε Κίνηση, με βασικές έγνοιες τον πολιτισμό και την τοπική Ιστορία, τα παιδιά, τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και φυσικά την καθαρ(ι)ότητα.

Ως πολίτης με αίσθηση ευθύνης περί ενεργού πολιτειότητας…

Μοιράσου το:Share on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Email this to someonePrint this page

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *